ONZE KEUKEN & WIJNEN

 

Onze compacte menukaart bestaat uit klassieke èn eigentijdse gerechten.

We koken met de seizoenen mee en naast de à la carte gerechten is er altijd een fijn 4-gangenmenu.

Wat we koken, kiezen we met aandacht — net als de wijnen. Die selecteren we zelf: wijnen die we goed vinden, die ons verrassen, of gewoon mooi passen bij wat er op tafel staat.

 

MENU

59,50 euro

 

Kort gebakken pijlinktvis met peulvruchten, palmkool, tomaat, chili, bruschetta

_

Ravioli gevuld met ricotta, biet, gesmolten boter, parmezaan

_

Gekonfijte eendenbout met sinaasappel – crodinosaus, groenten van het seizoen

of

Vis van de dag

(supplement 5 euro)

_

Dolce

 

 

ANTIPASTI

 

Kort gebakken pijlinktvis met peulvruchten, chili, palmkool, tomaat, bruschetta  18,50

Vitello tonnato, rosé gegaard kalfsvlees met een romige saus van tonijn, kappertjes en ansjovis  18,50

Klassieke carpaccio, dun gesneden rundvlees, mayonaise met worcester, rucola, parmezaan, olijfolie  18

 Geroosterde pompoen met burrata, hazelnoot, bruine boter salie, parmezaan 17,50

Fijne charcuterie met olijven en giardiniera  16 p.p. (vanaf 2 personen)

 

 

PASTA

Gevulde pasta “alla Mugellana” met aardappel, rozemarijn en ragù van lam, parmezaan 22,50

Tagliatelle met klassieke vleessaus, parmezaan  19,50

Ravioli gevuld met ricotta, biet, gesmolten boter en parmezaan  21

 

 

SECONDI

 

Gekonfijte eendenbout met sinaasappel – crodinosaus, groenten van het seizoen 31

Ossobuco Milanese, langzaam gegaarde kalfsschenkel, tomaat, saffraan risotto, gremolata  30

Tagliata ( entrecote) met rode wijnsaus, sjalotten en balsamico, groenten van het seizoen  33,50

Pesce del giorno  Vis van de dag- dagprijs

 

 

PIZZA’S UIT DE HOUTOVEN

 

Verdure grigliate 17,50

tomaat, gegrilde groenten, fior di latte,pecorino, olijfolie

 

Margeritha 14

tomaat, fior di latte, verse basilicum

 

Salami 15,80

tomaat, salami of salami piccante, fior di latte

 

4 Pomodori 19,50

4 soorten tomaat, 4 soorten kaas, basilicum, olijfolie

 

Prosciutto crudo 18,50

fior di latte, rauwe ham, kerstomaat, rucola, parmezaan olijfolie

 

Tonno e acciughe 19,50

tomaat, tonijn, fior di latte, ui, ansjovis, kappertjes, olijven, olijfolie

 

Piccante 18,50

tomaat, fior di latte, pancetta, peper, artisjok, champignons

 

Diavola 17,50

 tomaat, ‘nduja, salami piccante, fior di latte, scamorza affumicato, pikante olie

 

Quattro stagione 18

fior di latte, tomaat, gekookte ham, salami, artisjok, champignons

 

 

Onze suggestie,

 

Bordje charcuterie om te delen met olijven en giardiniera

Pizza uit onze houtoven

Dolce

 

39,50 p.p.

(Vanaf 2 personen)

 

 

 

 

WIJNKAART

 

Naast de wijnkaart is er kleine selectie per glas.

 

WITTE WIJNEN

VERDICCHIO DEI CASTELLI DI JESI Superiore ‘Luzano”  36,50  2022/23 Marotti Campi, Le Marche

PECORINO ‘Belato’  36,50   2023 Carminucci, Le Marche

PINOT GRIGIO ‘ Hill’  44   2023 Kellerei Nals Magreid, Alto Adige

VERMENTINO DI GALLURA ‘Petrizza” 46   2024 Tenuta Masone Mannu, Sardegna

CHARDONNAY TRENTINO  42   2022 Istituto agrario San Michele all’Adige, Trentino

GAVI DI GAVI ‘Villa Sparina’  47   2023 Villa Sparina, Pïemonte

CAMPO DEL SOGLIO  47   2022 Selva Capuzza, Lombardije

SOAVE ‘MOTTO PIANE’ RONCÀ MONTE CALVARINA  49   2021 Antonio Fattori, Vignaiolo, Veneto

FRIULANO Collio  49   2022/23 Ronco dei Tassi, Friuli

LANGHE CHARDONNAY  53   2022 Massolino, Piëmonte

BIANCO FOSARIN  59   2020/21 Ronco dei Tassi, Friuli

ALTA MORA ETNA BIANCO  59  2023 Cusamano, Sicilia

VERDICCHIO DI MATELICA RISERVA ‘ Cambrugiano’  59   2020/21 Belisario, Le Marche

COLLIO BIANCO  70   2022 Edi Keber, Friuli

 

 

RODE WIJNEN

PRIMITIVO DI MANDURIA La Vela  36,50  2022  San Giorgio Ionico, Puglia

NERO D’AVOLA  39,50   2022 Morgante, Sicilië

SANGIOVESE ‘Guiry’  42   2021 Tenuta Mara, Emilia-Romagna

BARBERA D’ALBA ‘Maria Gioana’  43   2022 Giacosa Fratelli, Piëmonte

PINOT NERO ‘Angra’  46  2023 Kellerei Nals Magreid, Alto Adige

NiNi SUSUMANIELLO  48  2021 Sanchirico, Puglia

CASTEL SAN MICHELE TRENTINO ROSSO  58   2020 Istituto Agrario San Michele All’Adige, Trentino

CANNONAU DI SARDEGNA ‘ Corone Majore’  58   2020 Tenuta Soletta, Sardegna

ETNA ROSSO 59   2023  Monteleone, Sicilia

VALPOLICELLA RIPASSO ‘Col de la Bastia’ 58   2020 Antonio Fattori Vignaiolo, Veneto

ROSSO DI MONTALCINO  59   2021/22 La Gerla, Toscane

CHIANTI CLASSICO  59   2020/21 Querciabella, Toscane

PIAGGIA ‘ Il Sasso’  66   2020/21 Azienda agricola Piaggia, Toscane

CONTE GIANGIROLAMO  78    2019 Girolamo, Puglia

BRUNELLO DI MONTALCINO  85   2017 Bolsignano, Toscane

BAROLO Menico  86   2016 Ca Brusa, Piëmonte